Bilder från Khao Yai National Park 150 km nord öst om Bangkok


Khao Yai det stora berget på thailändska
Bild från norra passagen in till nationalparken Khao Yai. Entren avgiften är 400 baht för vuxen falang (västlänning) och 200 Baht för barn under 14 år.
Men bara en femtedel för thailändare 40 Baht i entren avgiften.
(Men avgiften sänktes 2009 med 50% tills vidare på grund av ekonomiska krisen) Se länken för en utförlig vägbeskrivning på Google map.
Karta över Khao Yai
Boende nära Khao Yai National Park ca 20km se. KhaoYai Isaan Guesthouse

Khao Yai National Park är en mycket populärt resmål för Bangkok bor som på helgerna vill se regnskogens djur och vattenfall.
Denna elefant mötte vi klockan 00.30 på natten på väg till vårt hotell. Han ville inte flytta på sig så vi backade vår bil men han kom efter oss i cirka 3 km före han gick in i djungeln. Vi fick inte använda blixt för det skulle störa elefanten och han kunde bli aggressiv. Att se en vild elefant mitt ute i den vilda djungeln är mycket imponerande. Man bör ha mycket stor respekt för detta stora och mäktiga djur som kan välta en bil med sin snabel. Och dom är snabba också elefanter kan springa upp till 40 km/h. Med andra ord finns det inte en chans för t.ex. en människa att springa ifrån en elefant.

På morgonen vaknar man av ett öronbedövande djurläten från skogen.

Denna apa är en gibbon-apa som det finns mycket av i parken. Apan sitter cirka 40 meter upp i trädet så det var inte lätt att få den bra på bild. Går man upp tidigt på morgonen runt sex tiden kan man höra aporna skrika till varandra och två timmar senare är det tyst och hettan från solen kommer. Att gå upp en tidig morgon i parken och lyssna på deras läten är mycket farsinerande upplevelse om kan rekommenderas.

gibbonapa

Svart Gibbon apa med barn. men det är också en White Handed Gibbon som den åvan.
White Handed Gibbon har långa armar och som dom svingar sig fram från träd till träd. De är primärt växtätare men avvisar inte heller insekter, småfåglar eller fågelägg. Gibbon apan har igen yttre svans från skillnad från till många andra apor. Gibbon apan är mycket skicklig klättrare och slänger sig fram genom trädkronorna 30 meter upp.
Gibbon apan som husdjur.
När en Gibbon apa når könsmognaden vid sex eller sju års ålder bli det aggressiva och svåra att tahand om.
Ett litet djur som ser ut som en Ekorre men är större. Detta är en Black Giant SquirrelI regnskogen är ljuset dämpat och det är varmt och extremt fuktigt.
En liten fin orm som jag hittade i den lilla floden. En av Thaillands cirka 170 olika arter av ormar. Denna var inte så giftiga sa dom som jobbade i parken bra cirka 55 - 60 stycken är giftiga för människan.Detta är samma orm som ligger i vattnet.Tyvärr såg vi inga fler ormar att fotografera på denna tur och inga Tigrar heller men kanske nästa resa bler det mer.


Fakta och Lite info om Thailands Kung i djungeln Tigern.
Världens största kattdjur är tigern (Panthera tigris) på latin med en matchvikt på uppemot 300 kg för hanar, och något mindre för honor.
En tiger ränder hjälper det att maskeras när det är jakt i lång gräs eller i skogen.
Varje tigrer märkningar som är unika, precis som våra fingeravtryck. Detta är hur vi skall identifiera varje tiger.
Det beräknas att i vilt 2008 finns det mellan 3600 till 4600 tigrar kvar i världen.
Man tror att det fanns runt 1000 - 1700 djur av den Indo-kinesiska Tigern
Det finns 8 olika arter av tiger, av vilka tre är nu utdöda idag under 19 talet.
Här är dom fem
Amur (Siberian) - den största av de tigrar
Indiska (Bengal)
Indo-kinesiska
Södra Kina
Sumatran - den minsta av de som finns idag och mycket mörkare är en Thailänkdska
Utdöda arterär Bali, Caspian och Javan tigrar

Fakta
Tigerns utbredningsområden: Burma, Sebirgen, Kina, Laos, Vietnam, Kambodja, Indien, Malaysia, Indonesien och Thailand
Medellivslängden ligger mellan 20 och 25 år.
Den största tigern är från norra Kina och Sibirien och är den Sibirisk tiger som ser lika dan ut som den i Thailand men kan uppnå en längd på 3 meter och väga över 300 Kg.
Thailändska Tigern (Indo-Chinese) äter främst rådjur, vildsvin och bufflar.
Idag har antalet tigrar i Thailand är att minska avsevärt var tiger jakt dom senaste 15år tillbaka.
Tigern har bara en fiende och det är människans nuvarande jakt på Tiger är olagligt i ThailandNågra fina fåglar som flyger över parken.
Apa med Barn nära vägen. En Northern pig tailed macaque
Ekorre från Thailand SquirrelsVattenfall men inte så mycket vatten nu i januari månad. Det är mycker vatten här under regnperioden juni till november.
Ibland har strömmarna i floden var så kraftiga att elefanter dragits med i dom starka monsun floderna.


Haew Suwat Waterfall. Det mest kända i parken efter filmen.Det är från detta vattenfall "Haeo Suwat" dom hoppade ifrån i filmen "The Beach" med Leonardo DiCaprio
Vattenfallet är 20-meter hög klippa med en damm nedanför under regn perioden kan det vara farligt att simma här eftersom det är mycket kallt och hårt strömmande vatten.

Haeo Suwat

Haeo Suwat Vattenfall "Namtok" på Thai. Bildern tagen i Dec med lite vatten i fallet.

Andra Vattenfall Khao Yai National Park

Heaw Narok Waterfall Heaw Narok Vattenfall, det största och högsta vattenfall i detta område. är beläget i södra delen av Khao Yai nationalpark. Vattenfallet är i tre-nivå, ca 150 meter högt i första nivån till den andra och tredje nivån.Under regnperioden är det betydligt mycket mer vatten i vattenfallen så det finns varningar om att simma i pool bassängerna under den tiden på året.


Northern pig tailed macaque som många gånger kommer mycket nära för många turister matar dom aporna från bilen.
Vilket blir ett problem i naturparken då aporna istället börjar tigga mat och kan bli aggressiva.Khao Yai blev Thailands första nationalpark redan 1962 och är idag Thailands tredje största och ligger bra 20 mil från Bangkok.
Parken är 2.165 km2 stor och högsta punkten är 1351 meter. Vi kan rekommendera ett göra en tur hit och uppleva djurlivet i den thailändska djungeln för ett par dagar. Hotell och boende i bungalow finns i och nära parken. För den som också tycker om att spela Golf finns flera bra och pris lärda banor runt parken.
Lite grön orm i trädet är en White lipped Green Pit Viper (Palmhuggorm)
White lipped Pit Viper är en mycket anpassningsbar orm som finns i trä och buskig öppna ytor upp till 500 meter högd över havet.
Pit Viper ormen är nattaktiva och på jakt efter mat som (gnagare, grodor, ödlor, fåglar) de kommer ner på marken på natten ibland för att jaga.
Ormen är Giftig men det finns serum som görs i Bangkok. http://www.redcross.or.thSe kartan under. Här ligger National Parken Khao Yai. Det går en väg genom parken från norr till söder och det finns boende inne i parken.

Khao Yai National Park ligger i provinserna Nakhon Ratchasima, Prachinburi, Nakhon Nayok och Srakaeo som alla gränsar till Isaan.


Khao Yai nationalpark består av flera berg såsom Khao Rom, den högsta cirka 1351 meter, Khao Lam cirka 1326 meter, Khao Keaw cirka 1292 meter, Khao Sam Yod cirka 1142 meter, Khao Far Pha cirka 1078 meter, Khao Kampang cirka 875 meter , Khao Samor Poon cirka 805 meter och Khao Kaew cirka 802 meter ovanför havsytan. Den norra och östra delen är väl sluttande nedåt, medan de södra och västra delen stiger upp. Området är källan till fem stora floder


Klimat
Khao Yai har tre huvudsakliga säsonger, med en årlig medeltemperatur på 23 ° C, även om detta varierar kraftigt med årstiderna.

Regnperioden:
Maj-oktober. Under denna säsong, det regnar mest, vilket resulterar i fantastiska vattenfall. Luften är fuktigt, med en genomsnittlig dagstemperaturer på 27 ° C. Djur-och växtliv frodas, samtidigt efter regnet det finns ren luft och klart synlig.

Kalla säsongen:
November-februari. Detta är den populäraste tiden att besöka Khao Yai, så klart, soliga och svala vädret är idealisk för vandring och vackra solnedgångar är vanliga. De dagar genomsnitt ca 22 ° C, medan nätterna kan sjunka till + 10 ° C.

Varma Säsongen:
Mars-april är den varma säsongen, Dagtid temperaturer når mellan 30 ° C, till 35 ° C under denna säsong det är torrt och ofta blåsigt. vattenfallen kan vara torra i april.

Djur:
ropiskt fuktigt vintergröna skog täcker det centrala området Khao Yai nationalpark. Den rika mångfalden av växter (ca 2000 arter).
Khao Yai skogarna finns gott om vilda djur och fåglar. Gibbons ger en utmärkt morgonen väckarklocka med sina sång till soluppgången. Elefanter är ibland synliga intill salt-licks eller på vägen på kvällarna och lyckliga Turister kanske kan se en tiger i gräsmarkerna under kvällarna.
Fåglar: Finns det massor av - över 320 arter har noterats.

Nästan 1 miljon fladdermöss bor i en grotta i utkanten av parken. Så du är inte ensam i parken!!!
Nästan alla spindlar i Thailand är mer eller mindre giftiga